Dit moet je overwegen bij het kopen van een magnetron

0
44

Een magnetron is vandaag de dag een van de essentiële keukenapparatuur vanwege het feit dat het snel werkt als het gaat om het opwarmen en ontdooien van voedsel. Al met al kan een magnetron een superveelzijdige keukenmachine zijn om voedsel in minder tijd te bereiden. Maar voordat je een magnetron koopt, moet je er kennis over opdoen. Er zijn verschillende soorten magnetrons en de taak die ze zullen doen, dus het past bij je behoefte. Daarom zijn we hier om je enkele tips te geven die je moet overwegen voordat je er een koopt, zodat je geen spijt krijgt van je aankoop en het geld liever had gebruikt om een sporttas te kopen.

Capaciteit

Net als je koelkast en wasmachine heeft ook een magnetron zijn eigen reeks maten en capaciteiten naast de bestaande functies waarmee je onderweg eten kunt organiseren. Je magnetron moet de capaciteit behouden om voedsel voor het hele gezin te koken. Koop een magnetron die past bij de afmetingen van je gezin en keuken. Test ook de bruikbare ruimte erin. Een magnetron met twee planken is bijvoorbeeld effectief, wat je de mogelijkheid kan bieden om de ruimte te gebruiken. Heb je al een ovenschaal gekocht? Koop dan een magnetron waarin die schaal past.

Potentieel

Welnu, koken is het primaire werk van een magnetron, gevolgd door opwarmen en ontdooien. Daarom moet je magnetron het vermogen behouden om een ​​scala aan gerechten te bereiden. Functies zoals convectie en grill verzwaren de moeilijkheid van het koken. Een hetelucht magnetron is geweldig als het gaat om bakken en braden. Dergelijke microgolven ondergaan een convectiewarmtecyclus met behulp van ventilatoren. Die hete lucht in de magnetron beweegt en kookt je eten. De grillfunctie is daarnaast geweldig om met een druk op de knop ervoor te zorgen dat je eten knapperig en lekker wordt. Dat kan een dames tas natuurlijk niet!

Extra functies

Magnetrons met extra functies zijn een uitstekende optie als je in grote hoeveelheden moet koken. Bepaalde magnetrons met een ingebouwd menu maken het gemakkelijker om de optie voor gamma-voedselproducten te kiezen. Hierbij kun je onder meer denken aan kooktijd en vermogenspercentage. Dus als je extra functies nodig hebt, zoals ontdooi- en vochtigheidssensoren, maak dan een verstandige keuze.

Wattage

Noteer vervolgens het wattage van de magnetron die je nodig hebt. Een magnetron met een beter wattage kookt voedsel namelijk sneller en zonder enig deel ervan rauw te laten. In de meeste recepten staat zelfs dat je een magnetron van minstens 800 watt moet gebruiken, omdat dit ervoor zorgt dat het eten perfect is. Magnetrons hebben over het algemeen wattages vanaf 600-1200 watt. Investeer daarom in een apparaat met de meeste kracht om je eten te koken.

We hopen dat deze tips nuttig waren bij het selecteren van de magnetron dat je huis nodig heeft. Het kan ook slim zijn om de hulp van een expert in te schakelen tijdens deze zoektocht. Zo weet je zeker dat je met een goed model in je schoudertas thuiskomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here